Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Επιχείρηση «βγάλτε τον Τσίπρα προς τα έξω» ξεκινά η κυβέρνηση θεωρώντας ότι εν αναμονή των αποφάσεων των δανειστών οφείλει να αναδείξει το δυνατό της χαρτί, δηλαδή τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Η χθεσινή επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας-την ίδια ημέρα που καταργήθηκε το 5ευρω-και όλα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας πχ για  4.500 προσλήψεις στον χώρο της υγείας αποσκοπεί στο να διατηρηθεί ψηλά η δημοτικότητα του πρωθυπουργού σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή που ελέγχεται η αξιοπιστία των κυβερνητικών προθέσεων. 

Ως εκ τούτου το επόμενο διάστημα  ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και άλλα υπουργεία που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα πως ο ίδιος δεν μεριμνά μόνο για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και για την βελτίωση της ζωής των πολιτών που έχουν υποστεί τεράστιες θυσίες λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να μην καθίσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα της ρευστότητας . Θα συνεχίσει τα ταξίδια στο εξωτερικό και την αναζήτηση συμμαχιών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης πχ διήμερη επίσκεψη στην Ρωσία, θα επιδιώξει να διατηρήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης και κυρίως θα επιδιώξει να βρει πολιτικούς φίλους και από άλλους χώρους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας επιλέγοντας να απαντήσει προσωπικά στην Ντόρα Μπακογιάννη και στην επιστολή της με την οποία ζητεί να δημιουργηθεί μία επιτροπή οικονομολόγων που θα βοηθήσει στην διαλεύκανση πτυχών του μνημονίου χαρακτηρίζοντάς την ως εξαιρετική πρόταση, κάνει ένα νέο άνοιγμα προς την Νέα Δημοκρατία. Και ειδικότερα, προς μία ακόμη εσωκομματική αντίπαλο του Αντώνη Σαμαρά. Το άνοιγμα δεν είναι τυχαίο και δεν αφορά αποκλειστικά τον χώρο της δεξιάς. Προ ημερών είχε συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη παρά το γεγονός ότι η εκλογική τους συμμαχία ναυάγησε. Κι έπεται συνέχεια…