Ανακάλεσε προσωρινά το προσωπικό του στην Αθήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λόγω της δυσφορίας που επικρατεί σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το περιοδικό επικαλούμενο αξιωματούχο του Ταμείου, λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση αυτή, οι υπάλληλοι του ΔΝΤ κρίθηκε καλύτερο να περάσουν τις διακοπές στο σπίτι τους.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και του ΔΝΤ θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα», συνεχίζει το δημοσίευμα και και υποστηρίζει πως «Το Πάσχα των Ορθόδοξων είναι μία εβδομάδα μετά από αυτό των Καθολικών, για αυτό η ελληνική πλευρά θεωρεί πως πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις». Συνεπώς, συνεχίζει το Spiegel οι συνομιλίες θα επαναληφθούν στα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα, το περιοδικό αποκαλύπτει και ορισμένους εκ των διαλόγων που εκτυλίχθηκαν στο EuroWorking Group της Τετάρτης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα».

Ο κ. Θεοχαράκης, συνεχίζει το Spiegel υποστήριξε – όπως είχε κάνει και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης- ότι η η Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ. Μάλιστα, το περιοδικό παρέθεσε τη δήλωση του κ. Θεοχαράκη: «Στις 9 Απριλίου έρχεται το τέλος».

Υπενθυμίζεται πως το πρακτορείο Reuters αναφερόταν του σε αυτούς τους διαλόγους του EwG, ένα δημοσίευμα που διέψευσε μετ' επιτάσεως το υπουργείο Οικονομικών

«Ωστόσο, οι δηλώσεις από την Αθήνα είναι αντιφατικές. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Μάρδας την Παρασκευή, "η χώρα μπορεί να πληρώσει τις επόμενες δόσεις της. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, θα πληρώσουμε αυτά που πρέπει να πληρώσουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, τα χρήματα επαρκούν"», καταλήγει το περιοδικό.