Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο καλεί να λάβει θέση για όσα αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο άρθρο του στα ΝΕΑ, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας

Ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που ο αρμόδιος υπουργός μιλάει για «ανοχύρωτη χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές». Ο βουλευτής εκτιμά ότι ο κ. Πανούσης απευθύνει την αγωνία του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «δημοκρατικό έλλειμμα», ενώ διερωτάται «ποιος εκπροσωπεί τη Δημοκρατία και την κοινωνία και από ποιον ελέγχεται» και ρωτάει εάν η αριστερή ιδεολογία επιβάλλει «να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους».

Στην ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται σε «απαράδεκτη παραδοχή του υπουργού ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση….» και κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι οι προσωπικές επιλογές του, οδηγούν μία ευνομούμενη και ασφαλή χώρα σε αγωνίες και διλήμματα επί θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας και τάξης, μέσα σε μόλις δύο μήνες.