current views are: 1

3 Απριλίου 2015
Δημοσίευση13:48

Πανούσης: Στηρίζω τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο του «θορύβου» που προκάλεσε το άρθρο-φωτιά που δημοσίευσε στα «Νέα», στο οποίο έκανε λόγο για «Αριστερά του Τίποτα».

Δημοσίευση 13:48’
αρθρο-newpost

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο του «θορύβου» που προκάλεσε το άρθρο-φωτιά που δημοσίευσε στα «Νέα», στο οποίο έκανε λόγο για «Αριστερά του Τίποτα».

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στον απόηχο του «θορύβου» που προκάλεσε το άρθρο-φωτιά που δημοσίευσε στα «Νέα», στο οποίο έκανε λόγο για «Αριστερά του Τίποτα».

«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις» σημειώνει ο κ. Πανούσης στη λιτή δήλωσή του.

«Δεν προσωποποιώ τις απαντήσεις. Θα ήθελα ακόμη να πω ότι δεν σχολιάζω. Καταθέτω πολιτική άποψη» τόνισε ακόμα, μιλώντας στη Λαμία.

«Είναι διαφορετικό θέμα να σχολιάζεις και διαφορετικό θέμα να καταθέτεις πολιτική άποψη» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν σχολιάζω έναν νόμο ή μια πολιτική πρακτική. Λέω ποια είναι η άποψή μου. Αλίμονο αν οι υπουργοί δεν είχαν πολιτική άποψη για το θέμα. Τότε δεν θα ήταν υπουργοί. Θα ήταν τεχνοκράτες ενός τομέα. Φαντάζομαι όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτά, στις εφημερίδες, θα αποδέχονται άρθρα πολιτικής παρέμβασης υπουργών. Δεν θέλω να πάω παραπέρα. Είναι μια άποψη. Δημοκρατία έχουμε, προφανώς υπάρχουν απόψεις».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αρθρογραφία του ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση και σε σχέση με τις αντιδράσεις στο Μαξίμου σχολίασε λέγοντας πως «δεν τίθεται θέμα να τρίζει η καρέκλα μου», ενώ για τη θέση της κυβέρνησης τόνισε με νόημα πως «μου την διαβάσανε. Μια χαρά τη βρίσκω εγώ».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχόλια που υπενθύμιζαν τις προγραμματικές θέσεις στο συγκεκριμένο τομέα, κ. Πανούσης τόνισε πως «δεν θυμάμαι προγραμματική δήλωση που να λέει επιτρέπονται οι καταλήψεις. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ψάξω να τη βρω», ενώ σημείωσε ότι «το άρθρο (στα Νέα) δεν στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αυτό να είναι σαφές. Ίσα – ίσα στηρίζω αυτή την προσπάθεια μιας κυβερνώσας αριστεράς να απαλλαγεί από κάποια ιδεολογήματα ή από κάποιες ιδεοληψίες. Θέλω να ελπίζω ότι έχω και τη στήριξη του πρωθυπουργού πάνω σ’ αυτό…».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δυσαρέσκειας του Μαξίμου προς το πρόσωπό του, τόνισε ότι «έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις (σ.σ με τον κ. Τσίπρα)… με άλλους διαφωνούν όχι με μένα». Ο κ. Πανούσης πρόσθεσε «δικαιωμένος για την απόφαση υπαγωγής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης», καθώς όπως τόνισε πρόκειται για πρόταση του ιδίου. 

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το άρθρο του αναπληρωτή υπουρού δεν αφορά την κυβέρνηση. «Οι αναφορές του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν. Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης» επισήμαναν.

«Οι επισημάνσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, στο άρθρο του στα Νέα, είναι αυτονόητες. Η κυβέρνηση, διά των αρμοδίων υπουργών της, έχει την απόλυτη ευθύνη σχετικά με την αστυνόμευση, την τήρηση της έννομης τάξης και τη διασφάλιση της νομιμότητας» δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

 


σχετικα αρθρα