current views are: 1

3 Απριλίου 2015
Δημοσίευση13:50

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής από το ’81 καταθέτει η ΝΔ

Τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως αποφάσισε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αντώνη Σαμαρά. 

Δημοσίευση 13:50’
αρθρο-newpost

Τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως αποφάσισε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αντώνη Σαμαρά. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως αποφάσισε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αντώνη Σαμαρά. 

Τα περισσότερα μέλη συμφώνησαν οτι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε για να στραφούν άλλου τα φώτα της δημοσιότητας. Η εκτίμηση που έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο είναι πως στην κυβέρνηση προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα, «συζητούν για το 2010 και το 2012 και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε δυο μέρες», έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Συγγρού. Ανέφεραν, παράλληλα, ότι η ΝΔ γενικώς συμφωνεί στην ανάγκη διερεύνησης του πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ωστόσο θα καταψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαφωνούν και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης, που μπαίνουν με τρόπο διχαστικό. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

Την ώρα που ο κόσμος αγωνιά, για το αν ο Τσίπρας μπορεί να μας κρατήσει στην ευρωζώνη, βρήκε η κυβέρνηση τη στιγμή να ασχοληθεί με την εξεταστική.  Άλλη μια φορά, λοιπόν, μπροστά απο τον τόπο μπαίνει το κόμμα.

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, η πρότασή της για την εξεταστική θα αφορά στην περίοδο από το 1981 έως σήμερα, όπως είχε προτείνει ξανά το κόμμα το 2010. Στόχος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «είναι να δούμε τα αίτια για το πώς οδηγήθηκε η οικονομία στη σημερινή κατάσταση και στα μνημόνια​». Όπως τόνιζαν, η πρόταση αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της όποιας συμφωνίας θα κάνει η κυβέρνηση, ακριβώς γιατί – όπως λένε- «δεν πρέπει σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση που περνά η χώρα, εμείς να δρούμε και να λειτουργούμε η να συμμετέχουμε στη διχαστική λογική που έχει η κυβέρνηση». 

Η πρόταση θα έχει κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα, ενδεχομένως και σήμερα, ενώ οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή, στην οποία θα εκπροσωπείται από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ συζήτησε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, η οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με τον οποίο η Κύπρος κάνει ασκήσεις επί χάρτου για ενδεχόμενοι Grexit.


σχετικα αρθρα