Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Η συνάντηση του κ. Πανούση και του κ. Μπακογιάννη να έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο υπήρξε θερμό επεισόδιο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, που μαζί με τους άλλους βουλευτές του νομού συνόδευαν τον υπουργό.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς μεταξύ των άλλων εξέφρασε στον υπουργό τους προβληματισμούς του για κάποιους χειρισμούς της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί βουλευτές να συνδιαλέγονται με τρομοκράτες, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Η Βάσω Λέβα που ήταν παρούσα στη συνάντηση προσπάθησε να δικαιολογηθεί σχετικά με τις συνάντηση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ωστόσο ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε:

Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματα του. Ως Περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε.

Το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης ρωτώντας τον Κ. Μπακογιάννη γιατί ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και δεν μιλάει για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς, με τον περιφερειάρχη να απαντά: «Απαγορευτικά βγάζει μόνο το λιμεναρχείο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει λογοκρισία. Και φυσικά μιλάω για θέματα που μας αφορούν όλους και την Περιφέρεια, όπως οι φυλακές Δομοκού».

Αμέσως μετά όταν ο υπουργός και ο Περιφερειάρχης έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, τη στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες, η βουλευτής Βάσω Λέβα αποχώρησε φανερά εκνευρισμένη.