Μήνυμα στην ομογένεια στέλνει ο Πρωθυπουργός, εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, διαβεβαιώνοντας ολόκληρο τον ελληνισμό ότι η κυβέρνηση εργάζεται αδιαλείπτως για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

«Η κυβέρνηση εργάζεται αδιαλείπτως για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας και τη βελτίωση της διαβίωσης των Ελλήνων» αναφέρει σε σε μήνυμά του για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα». Καλε, παράλληλα, του Έλληνες του εξωτερικού να δείξουν αλληλεγγύη στις προσπάθειες της Αθήνας:

«Σε αυτό τον αγώνα η συμβολή και η δραστηριοποίηση όλων των αποδήμων, επιδεικνύοντας συμπαράσταση και αλληλεγγύη, είναι απαραίτητη όσο ποτέ».

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει ότι «ο Εθνικός Κήρυξ αντιπροσωπεύει τη φωνή του ελληνισμού στην Αμερική και διατηρεί ζωντανή την επικοινωνία της Ομογένειας με κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα, «ο πρωθυπουργός επισημαίνει, ακόμη, ότι η εφημερίδα έχει συμβάλει καθοριστικά στη συνεχή ευαισθητοποίηση των Ελλήνων ομογενών για θέματα που αφορούν στον ελληνισμό, αλλά και στη διατήρηση και τόνωση της ελληνικής πολιτισμικής τους ταυτότητας και συνείδησης.