Τους διορισμούς των νέων επικεφαλής των ΕΤΕΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ, ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Συγκεκριμένα, με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τις αρνητικές του ΚΚΕ και τις λευκές των υπόλοιπων κομμάτων, εγκρίθηκε ο διορισμός του Αθανασίου Καποτά στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.), του Στυλιανού Πλιάκη για τη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.), του Αναστασίου Πετρόπουλου στη θέση του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) και του Ανδρέα Κομματά για τη θέση του προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.). 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν με λευκή ψήφο για τους προτεινόμενους από την κυβέρνηση νέους επικεφαλής των Ταμείων και ευχήθηκαν καλή θητεία στο έργο τους, με μόνη εξαίρεση αυτή του ΚΚΕ, το οποίο διά του Χρ. Κατσώτη, δήλωσε πως καταψηφίζει, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που «χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή χρεών, και οι άνεργοι να είναι χωρίς επίδομα ανεργίας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο αρμόδιος υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε πως παρατηρείται μεγάλη ανταπόκριση στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. «Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν έσοδα και κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι να επανεκκινήσει η οικονομία» ανέφερε ο υπουργός.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός επαναβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις ταμείων, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ, υπό την προϋπόθεση να προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες που θα καταδείξουν την ωφέλεια από κάθε μία ενοποίηση, να έχει προηγηθεί διάλογος με τους φορείς των εργαζομένων και να μην υπάρξει συμπίεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των συντάξεων προς τα κάτω.

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να επανέλθει και το 3% επί των δημοσίων συμβάσεων για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων» δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.