Αλλάζει τακτική η ελληνική κυβέρνηση και δεν πρόκειται να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, με τη χάραξη στρατηγικής ενόψει των κρίσιμων επαφών να είναι το αντικείμενο της πολύωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα.

Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup αλλά θα περιμένει την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, με στόχο να μην δείξει ότι βρίσκεται υπό πίεση εν μέσω μπαράζ σεναρίων περί Grexit, Plan B, ταμειακου προβλήματος.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος συζητήθηκε και η στάση που θα ακολουθηθεί στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurowworking Group στις 8 και 9 Απριλίου.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατό πιο γρήγορα συμφωνία με τους εταίρους, καθώς η ελληνική οικονομία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και τα ταμεία αδειάζουν. 

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος του Μαξίμου εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Είμαστε σε καλό δρόμο» είπε, εκτιμώντας ότι η κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων «είναι διαχειρίσιμη». 

Spiegel: Kαλύτερο το κλίμα στη διαπραγμάτευση

Την ίδια ώρα, για βελτίωση του κλίματος στη διαπραγμάτευση, μετά νέο κείμενο μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική πλευρά, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το γερμανικό Spiegel.

Αν και πολλοί από τους πιστωτές της Ελλάδας εξέφραζαν μέχρι τώρα το γεγονός πως δεν ήταν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της χώρας, εν τούτοις μετά τη λίστα Βαρουφάκη φέρονται να δηλώνουν πως «τώρα τα πράγματα δείχνουν καλύτερα», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αν και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη φαίνονται μη ρεαλιστικές, τουλάχιστον τώρα ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων υπάρχει και μπορεί να αναγνωρισθεί. «Υπάρχει πρόοδος» λέει στο Spiegel εκπρόσωπος των θεσμών, που πάντως προσθέτει πως «χρειάζεται ακόμα να διανύσουμε πολύ δρόμο».