Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'. Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «με την προτεινόμενη τροπολογία μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το συνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, του προσωπικού, των εποπτευόμενων φορέων και των πιστώσεων του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που είχαν μεταφερθεί στα συσταθέν με το π.δ. 24/2015 (Α' 20) υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» και σημειώνει:

Η προτεινόμενη ρύθμιση βάζει σε μια ενιαία διοικητική δομή τους φορείς διασφάλισης της δημόσιας ζωής, της ευνομίας, ασφαλείας και προστασίας του πολίτη με εκείνους που μεριμνούν με την δικαιοσύνη.

Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια μετά το Πάσχα.