current views are: 2

4 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:19

Μάρδας: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου

Επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να πληρωθούν τόσο οι μισθοί όσο και οι υπόλοιπες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Δημοσίευση 06:19’
αρθρο-newpost

Επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να πληρωθούν τόσο οι μισθοί όσο και οι υπόλοιπες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να πληρωθούν τόσο οι μισθοί όσο και οι υπόλοιπες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, διαβεβαίωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μάρδας επεσήμανε πως στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά σημείωσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 Απριλίου. 

«Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στους χρόνους που πρέπει τις υποχρεώσεις μας», τόνισε.

Τοποθετούμενος επί προσφάτων δηλώσεών του ότι η κυβέρνηση διερευνά και άλλες πηγές χρηματοδότησης, ο κ. Μάρδας επεσήμανε ότι υπάρχουν επισκέψεις ανωτάτων στελεχών της κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι αυτές συνδέονται και με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι είναι αρμοδιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη και αρκέστηκε να επισημάνει πως θα αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα ελαφρύνει τα μικρά και μεσαία στρώματα. «Όλα τα υπόλοιπα είναι καλό να τα ακούσετε όταν θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο», σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Σε άλλη του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτικές λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει περάσει «την περίοδο της σύγκρουσης», και βιώνει πλέον μια «απαραίτητη» περίοδο «ωρίμανσης».

«Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στους δανειστές και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της ωρίμανσης που είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα