Για αυστηρή προειδοποίηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του στη Μόσχα, κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 8 Απριλίου, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρωσία. Όπως αναφέρει το Spiegel, ο Μάρτιν Σουλτς επικοινώνησε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να προφυλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και να μην στραφεί εναντίον των συμμάχων του στην ΕΕ.

«Μετά το ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου» αναφέρει το Spiegel. Στη συνέχεια το περιοδικό επικαλείται δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung, όπου είπε ότι είναι απαράδεκτο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας. 

Αναφέρεται δε ότι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα.

Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του Gunther Krichbaum του CDU (Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες) για το επικείμενο ταξίδι: 

«Αν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να βρει την ψυχή της στη Μόσχα, τότε να ξέρει ότι στέκεται στη λάθος πλευρά. Οποιος χρειάζεται βοήθεια πρέπει να στραφεί προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα».