Στην Ουάσινγκτον θα μεταβεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όπως ανακοίνωσε και επίσημα το ΥΠΟΙΚ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του newpost.gr.

Ο κ. Βαρουφάκης θα συναντήσει αύριο τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης. Η συνάντηση της ισχυρής κυρίας του ταμείου μ ε τον έλληνα υπουργό Οικονομικών γίνεται εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, αλλά και της συζήτησης για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.

Πηγές της κυβέρνησης διευκρίνιζαν ότι η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε του Mega, ο Γιάνης Βαρουφάκης τηλεφώνησε στην κ. Λαγκάρντ και της ζήτησε να συναντηθούν εκτάκτως και μάλιστα την ημέρα του καθολικού Πάσχα. Όπως της είπε, θέλει να μιλήσουν για κάτι πολύ σημαντικό, εν μέσω πληροφοριών για την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ ανέφερε στο newpost για την πληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο:

Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είχε πει πως επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να πληρωθούν τόσο οι μισθοί όσο και οι υπόλοιπες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Μάλιστα είχε επισημάνει πως στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά σημείωσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 Απριλίου.