«Η Αριστερά του τίποτα» άναψε φωτιά στην κυβέρνηση και άλειψε βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευση.

Το άρθρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη,  Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με το οποίο καταγγέλλει όσους πιστεύουν ότι «Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία» άναψε φωτιές και ακόμα ενδεχομένως να αναζητά τον αποδέκτη του. 
 
Η κυβέρνηση απάντησε πως δεν την αφορά το περιεχόμενο ενώ οι κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε διχασμένη με τους μισούς να στηρίζουν το άρθρο Πανούση και άλλους να κάνουν καυστικά σχόλια όπως ο Νίκος Φίλης που έκανε λόγο για ατόπημα και η Ραχήλ Μακρή που είπε πως «ο κ. Πανούσης είναι υπουργός και όχι σχολιαστής». 
 
Ο Νίκος Βούτσης κράτησε ουδέτερη στάση, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ Θεοδώρα Τζάκρη και Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκαναν λόγο για το αυτονόητο
 
Η αντιπολίτευση βρήκε χώρο για να ασκήσει το «έργο» της, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «εύστοχη κραυγή αγωνίας», το ΠΑΣΟΚ να τον καλεί είτε να συνταχθεί με όσα καταγγέλλει ή να παραιτηθεί, και το Ποτάμι να κάνει λόγο για αυτονόητα που είναι περιζήτητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 
 
Σε νεότερη δήλωσή του πάντως ο κ Πανούσης είπε ότι έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Πρωθυπουργό και έδειξε ως υπεύθυνους δημιουργίας προβλημάτων στην κυβέρνηση... «Άλλους», πιθανόν αυτούς που αναφέρεται και στο άρθρο του.