Αισιόδοξος ως προς την αποκατάσταση της ομαλής ροής χρηματοδότησης εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος ωστόσο στέλνει μηνύματα προς την ΕΚΤ.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο κ. Παππάς, τονίζει πως «όλα τα μέρη θα είναι συνεπή προς τις υποχρεώσεις τους και ότι η ΕΚΤ θα αποκαταστήσει εγκαίρως την κανονικότητα στη χρηματοδότηση» και εκτιμάει πως «κανείς δεν θέλει να προκαλέσει δυστύχημα». 

Απορρίπτει εξάλλου τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αναφερόμενος σε σχετική δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Bloomberg, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς «θέλει μνημονιακή κυβέρνηση και προσωπική δικαίωση μέσω της παλινόρθωσης των μνημονίων».

'Οσον αφορά τις καταλήψεις, ο κ. Παππάς επισημαίνει πως «η Αριστερά έχει διαρκές ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο με όσους νομίζουν ότι ερήμην του λαού μπορούν να τον εκπροσωπούν» τονίζοντας πως «κάποιοι από τη δεξιά τους χρησιμοποιούν». 

Τέλος ο υπουργός Επικρατείας σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση ξεκαθαρίζει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η «ανεξαρτησία, η διαφάνεια και η αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος».