«Δεν πρόκειται να κόψουμε μισθούς και συντάξεις» διαμηνύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Όπως σημειώνει, ακόμα και αν οι εταίροι επιμείνουν σε επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση θα κρατήσει σθεναρή στάση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ρήξη: 

Συμφωνία από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα στο πλαίσιο των εντολών που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό στις εκλογές. Ρήξη από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι "θεσμοί" ή, για παράδειγμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίζουν ότι θέλουν τη ρήξη

Εμφανίζεται εξάλλου αντίθετος σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, και διαψεύδει τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης. Εξαπολύει εξάλλου επίθεση κατά των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου λέγοντας πως «αποτελούν παρελθόν» καθώς «και οι δύο απέδειξαν ότι δεν είναι ικανοί να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση». 

Ως προς την εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνει πως ενδεχομένως «να εξεταστούν και τα περίφημα swaps του κ. Σημίτη».

Τονίζει ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να διερευνήσουμε την περίοδο Καραμανλή, διότι ο Καραμανλής δεν παρέδωσε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης και στους δανειστές». 

Τέλος ο κ. Καμμένος δηλώνει πως με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα επιστραφούν άμεσα στους ένστολους οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ το θέμα των αναδρομικών θα προχωρήσει αργότερα και με δόσεις.