Διαψεύδουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές δημοσιεύματα περί ύπαρξης νέων μέτρων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Το Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι το μόνο που υπάρχει είναι «κόκκινες γραμμές» για εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις και ασφαλιστικό:

Δεν υπάρχουν «5», «6» ή «7» μέτρα «φωτιά» στο τραπέζι. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές», τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο Πρωθυπουργός [ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις] και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης. 

Κύκλοι του Μαξίμου διαψεύδουν, επίσης, το δημοσίευμα του Spiegel το οποίο ανέφερε ότι ο Μάρτιν Σουλτς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον έλληνα Πρωθυπουργό με αιχμή το επικείμενο ταξίδι του στη Μόσχα. Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουίου επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα και «του ζήτησε να προφυλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην στραφεί εναντίον των συμμάχων του στην ΕΕ. Επικαλούνταν, μάλιστα, δηλώσεις του Σουλτς στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung, ότι «είναι απαράδεκτο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας». 

Πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς