Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε κάλπες αφού «οι υποχρεώσεις μας στις 9 του μήνα θα τηρηθούν, έχουμε τη στήριξη του λαού και επιτευχθεί η συμφωνία».

«Ζητήσαμε συνάντηση με τη Λαγκάρντ για να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση» ανέφερε για τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει από τη γενική διευθύντρια του Ταμείου «να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη λύση του προβλήματος. Να πάνε ένα δύο πραγματάκια παραπίσω».

«Γίνεται μία ουσιαστική διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο κ. Φλαμπουράρης. «Το Μνημόνιο έχει τελειώσει» επανέλαβε. «Θα γίνει μία συμφωνία με διαφορετικούς όρους, για την ανάπτυξη της χώρας και όχι για τη υποβάθμιση. Εμείς πάμε σε μία συμφωνία για να ανασάνει ο λαός» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Για την πολυφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά ότι «βοηθάει να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Η απόφαση όμως θα ληφθεί από όλους μας».

«Δεν δεχόμαστε πιέσεις από κανέναν. Οι επιλογές είναι δικές μας» σχολίασε ακόμα, σχετικά με την επικειμενη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν και το κατά πόσον δυσαρεστεί τους Ευρωπαίους.