Αποστάσεις από τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΚώστας Χρυσόγονος περί πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η συμφωνία να μην γίνει αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Μην φτιάχνουμε σενάρια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, ότι αν οι δανειστές ακολουθήσουν αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο e-mail Χαρδούβελη, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα.

«Ο κ. Χρυσόγονος μίλησε ως νομικός και όχι ως πολιτικός... Τι θα γίνει αν...», πρόσθεσε ο κ. Φίλης λέγοντας ότι ο ίδιος μιλά πολιτικά. «Εγώ λέω ότι η κυβέρνηση έχει την αρραγή στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την μεγάλη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών. Βλέπει ο κόσμος ότι υπάρχει μια ειλικρινής προσπάθεια η οποία θα αποδώσει καρπούς», είπε ακόμα.

«Η κυβέρνηση θα κάνει αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό και ο συμβιβασμός έχει προχωρήσει», πρόσθεσε ακόμη.

Απευθυνόμενος εμμέσως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολιτική υπευθυνότητα, βγήκαμε με μία δέσμευση και θα την τιμήσουμε στηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο κ. Πανούσης τοποθετήθηκε σε ένα μικρό οριακό θέμα, ενώ έκανε έκκληση για τον τερματισμό των καταλήψεων από τις ομάδες των αντιεξουσιαστών. 

«Πρέπει να λήξουν αυτές οι καταλήψεις αλλά εμείς δεν κάνουμε την επιλογή να στείλουμε τα ΜΑΤ, να δημιουργήσουμε μια κόλαση», είπε, προσθέτοντας ωστόσο, πως από τις καταλήψεις δεν έχουν προκληθεί βανδαλισμοί.