Για μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε λόγο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Το Μνημόνιο κατακρίθηκε διότι υπέταξε μία χώρα στον έλεγχο της τρόικας και των δανειστών. Βασικό εργαλείο για να γίνει αυτό είναι η δανειακή σύμβαση. Διαμορφώνει ένα πλαίσιο ώστε οι δανειστές να μπορούν να κάνουν ελέγχους στα υπουργεία και εφαρμοστέο να είναι το αγγλικό δίκαιο, το δίκαιο του δανειστή» τόνισε ο πρώην ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ και τόνισε:

Αυτά που κατέκριναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως αντιπολίτευση υπεγράφησαν στην παράταση της δανειακής σύμβασης. Τα δεσμά του Μνημονίου υπάρχουν και τώρα. Η κυβέρνηση τελεί υπό μνημονιακούς όρους. Στον τρόπο λειτουργίας της σύμβασης και των δανειστών.

Και πρόσθεσε ότι «όταν λες 70-30%, λες ότι αποδέχεσαι και επιλογές που έγιναν» και επισήμανε ότι «έχουμε μία μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης σε βασικά θέματα. Το ότι αμφισβητεί άλλα ζητήματα, δεν πλήττει τον βασικό πυρήνα της μνημονιακής εξάρτησης».

Ο κ. Μαριάς σημείωσε ότι το Μνημόνιο έλεγε για ιδιωτικοποιήσεις, που επικυρώθηκαν από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Προχωρά και η ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων που κατηγορούσαν ως ξεπούλημα» είπε ακόμα, ενώ έκανε αναφορά και για υπαναχώρηση στο ζήτημα του χρέους

Σχολιάζοντας την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια, τόνισε ότι έχουν παραγαφεί μία σειρά από αδικήματα. Η διερεύνηση έπρεπε να αρχίσει από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε.