Αιχμές προς την κυβέρνηση άφησε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡΔημήτρης Χατζησωκράτης, για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Κάνει μια διαπραγμάτευση η κυβέρνηση, αλλά έχει μπροστά της δυσκολίες. Θέλουμε να πετύχει αυτή η υπόθεση. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκολλήσει η κυβέρνηση από ιδεοληψίες από τον ίδιο της τον εαυτό« τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας ακόμα ότι από αυτά που έλεγαν προεκλογικά κάνουν άλλα, όπως το σκίσιμο των μνημονίων. 

Πρόσθεσε ακόμα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμφώνησε για μετεκλογική συνεργασία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μπει μπροστά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Για να πάρεις χρήματα πρέπει να σιγουρευτεί ο άλλος ότι θα τα πάρει πίσω κάποια στιγμή» σημείωσε.

Ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε «Ας δει τον Ιούνιο το ζήτημα χρέους. Αλλά εν μέσω διαπραγμάτευσης πάει και ανοίγει ζήτημα με την επιτροπή λογιστικού ελέγχου. Στην πραγματικότητα δεν το κουβεντιάζει ως θέμα».

Για την Εξεταστική σχολίασε «καλύτερα να διερευνήσουμε γιατί δεν βγήκαμε από το Μνημόνιο».

Για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική τόνισε ότι «το Μάιο του 2012 ήταν σε πολύ πιο δύσκολο σημείο η χώρα. Διαμορφώσαμε την κυβέρνηση για να μην πάει η χώρα σε χρεοκοπία» ενώ επισήμανε ότι η ΕΡΤ ήταν αφορμή για την αποχώρηση του κόμματος. 

Τέλος πρόσθεσε ότι υπάρχει η ΔΗΜΑΡ, ως χώρος που θεωρεί ότι έχει πράγματα να πει στην ελληνική κοινωνία.