Συνεχίζονται οι αντδράσεις για την απόφαση Τσίπρα- Καμμένου σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού πολεμικών αεροπλάνων.

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την απόφαση των Τσίπρα – Καμμένου για απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού πολεμικών αεροπλάνων, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών.

Υποκρισία χωρίς όρια. Σήμερα, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα αποκαλύπτεται ένα θέμα που αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ως προς το οποίο ο ίδιος  ο Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις στον ελληνικό λαό». 

Την ίδια ώρα, ο εισηγητής εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Ως πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορούσε - με εντυπωσιακή ευκολία -  τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αγοράζουν όπλα και δεν δίνουν τα χρήματα στον λαό.

Κατηγορούσε δηλαδή, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα που μετείχαν σε αυτές για λανθασμένες προτεραιότητες, αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα περί διαφθοράς. Ας μας πει ο κ. Πρωθυπουργός μήπως αλλάζει αναδρομικά γνώμη για όσα με ευκολία έλεγε;  Ας μας εξηγήσει ο κ. Πρωθυπουργός  με ποια λογική οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη αγορά, στην συγκεκριμένη δημοσιονομική συγκυρία.

Μήπως για  να διευκολυνθεί ο κ. Καμμένος να λάβει πρόσκληση στο αμερικανικό Πεντάγωνο, όπως λένε πολλοί σχολιαστές;  Ας μας εξηγήσει ο υπεύθυνος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και μέλος του ΚΥΣΕΑ κ. Δρίτσας πότε είχε δίκιο, όταν έκανε τις αντιπολιτευτικές του καταγγελίες για τα θέματα αυτά ή τώρα που τα εγκρίνει;»