Κανονικά θα καταβληθεί η δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ την 9η Απριλίου και συνεχίζονται από σήμερα, εκ νέου οι συζητήσεις σε Βρυξέλλες και Αθήνα, όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον.

«Ανταλλάξαμε απόψεις με τον υπουργό Βαρουφάκη για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν συμφέρει την Ελλάδα και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι θα πληρωθεί η δόση της 9ης Απριλίου» τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε ανακοίνωσή της μετά το τέλος της άνω των δύο ωρών συνάντησης και πρόσθεσε:

Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού να βελτιωθούν οι δυνατότητες των τεχνικών κλιμακίων να εργαστούν με τις αρχές και να διενεργήσουν τις απαραίτητες επιθεωρήσεις στην Αθήνα και να επεκτείνουν τις συζητήσεις πολιτικής με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, οι οποίες, αμφότερες, θα συνεχιστούν άμεσα από σήμερα Δευτέρα. 

Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο να εργαστεί μαζί με τις αρχές ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης και απασχόλησης.

Η κυρία Λαγκάρντ χαρακτήρισε τη συζήτηση, στην οποία συμμετείχε ο πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ως «ανεπίσημη» και πρόσθεσε ότι αφορούσε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.