Να ξεφορτωθεί τους «ακροαριστερούς» από την κυβέρνησή του καλούν οι Financial Times τον Αλέξη Τσίπρα

Σε άρθρο των Peter Spiegel και Kerin Hope, αναφέρεται πως οι ευρωπαϊκές αρχές επιθυμούν ο Αλέξης Τσίπρας «να ξεφορτωθεί τους ακροαριστερούς από την κυβέρνησή του» και προτείνουν στον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας με Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενω  κορυφαίο στέλεχος υπουργείου Οικονομικών κράτους-μέλους της Ευρωζώνης προβλέπει ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει»!

Οι δύο αρθρογράφοι  κάνουν μνεία σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα με την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία διαθέτει αρκετούς βουλευτές, ώστε να μπορεί ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση.

«Ήμασταν περισσότερο ένας χώρος κοινωνικού προβληματισμού και λιγότερο πολιτικό κόμμα... ως εκ τούτου είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κομματικής πειθαρχίας. Όμως θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν έχουμε ακόμη συμπληρώσει 100 ημέρες στην κυβέρνηση» φέρεται να δηλώνει με τη σειρά του στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτενής είναι η αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη  για τον οποίο επισημαίνεται πως είναι τόσο δημοφιλής στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα διαθέτει τέτοια δύναμη, ώστε να ασκήσει βέτο σε δομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν από την κυβέρνηση οι πιστωτές της Ελλάδας.

Μάλιστα προχωρούν παραπέρα και αναφέρουν πως για να τον στηρίξει είτε το Το Ποτάμι είτε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, πρώτα, να διώξει και τον νυν κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

«Θα ήταν καλύτερο να υπάρξει μία περισσότερο φιλοευρωπαϊκή, κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας σε σύγκριση με την απρεπή συμμαχία μεταξύ ριζοσπαστών αριστερών και λαϊκιστών δεξιών» υποστηρίζει ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσθέτοντας, όμως, ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για μία τέτοια αλλαγή.