Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει πως η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη περικοπές στις συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ. Όπως αναφέρει το DPA το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα σκληρός διαπραγματευτής και γράφει: «Οι άλλοι δανειστές στην Ευρώπη είναι πιο ευέλικτοι από το ΔΝΤ» και πως «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα». 

Ταυτόχρονα το γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρει πως η Ελλάδα ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ. δηλαδή να μην επιμείνει στις περικοπές των συντάξεων. 

Πάντως δύο από τα αγκάθια για τα οποία έγινε η συνάντηση αυτή ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών στην Ουάσινγκτον ήταν οι υποχρεώσεις της Ελλάδα προς τους διεθνείς δανειστές και η λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. 

Και τα δύο αυτά λύθηκαν αφού ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η «Ελλάδα θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο διηνεκές» ενώ ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ, γράφει πως «για παροχή διευκολύνσεων στα τεχνικά κλιμάκια επί ελληνικού εδάφους ώστε να διεξαχθεί η «δέουσα επιμέλεια».