Η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ στην Αθήνα για τα γλυπτά του Παρθενώνα έκανε ζημιά στη διαμεσολάβηση, εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Αυγή, ο κ. Ξυδάκης σχολίασε:

Ελπίζω να μην έχει κλείσει αυτή η οδός, γιατί δαπανήθηκε κόπος και διπλωματικό κεφάλαιο και ήταν μια εξαιρετική επιτυχία τού ότι φτάσαμε να ζητηθεί μεσολάβηση. Εικάζω αυτή τη στιγμή ότι η παρεμβολή της επίσκεψης της κ. Αλαμουντίν - Κλούνεϊ, ενώ εξελίσσονταν το αίτημα διαμεσολάβησης, έκανε ζημιά στη διαμεσολάβηση.

«Παραμένει πάγια η θέση μας. Δεν θέλουμε τη δικαστική οδό. Πράγματι, το σύνολο των γλυπτών θα 'πρεπε να είναι ενιαίο και αδιάσπαστο. Πρέπει να δούμε μια πιο ευέλικτη, εύπλαστη και ανθεκτική στον χρόνο τακτική και στρατηγική», επεσήμανε, σχετικά με το αν η Αθήνα θα επανεξετάσει την πολιτική  της στον θέμα της επιστροφής μετά την άρνηση των Βρετανών.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν αποσαφήνισε αν το γραφείο των Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ εξακολουθεί να εργάζεται για την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα λέγοντας: 

Το υπουργείο δεν συνεργάζεται ευθέως, δεν έδωσε ουδέποτε μια ευθεία παραγγελία. Η παραγγελία για τη γνωμάτευση πληρώνεται από ανώνυμο χορηγό.