Η κυβέρνηση έχει ανοίξει πρωτοφανή διάλογο, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με την τρομοκρατία, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε:

Αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μια κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται και συνδιαλέγεται ανοιχτά, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ με τους τρομοκράτες. Είναι δηλαδή σαφές ότι υπάρχει μία επικοινωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, το οποίο νομίζω είναι πρωτοφανές ευρωπαϊκά.

Σχολιάζοντας άρθρο του Γιάννη Πανούση στα «Νέα», ο κ. Μπακογιάννης τάχθηκε υπέρ του αναπληρωτή υπουργού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

«Νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αντιλαμβάνεται απολύτως το πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τον κ. Πανούση. Έχουμε να κάνουμε και με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με τον υπουργό της Δικαιοσύνης. Εχει καταθέσει π.χ. μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση του Ξηρού που πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε έναν πού έχει δολοφονήσει ο Ξηρός θα έχει μείνει λιγότερο από τρία χρόνια φυλακή. Έχει δημιουργήσει τρομερές αντιδράσεις. Η Ενωση Εισαγγελέων έχει αντιταχθεί, γιατί ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις. Λέει πολύ απλά ότι οι πάντες θα απελευθερώνονται, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να πάρεις ένα επίδομα αναπηρίας, βοήθημα , περνάς από αξιολόγηση ειδικής επιτροπής στην Ελλάδα. Για να βγεις από τη φυλακή έτσι απλά, θα παίρνεις ένα χαρτί και θα βγαίνεις;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

Εδώ έχουμε ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τρομοκρατών, δολοφόνων, κατά συρροή δολοφόνων, ληστών και βομβιστών κι εδώ τίθεται ένα ζήτημα πού πάμε ως χώρα. Θεωρούμε ότι η βία είναι ένα θεμιτό μέσο επίλυσης των διαφορών μας; Δεν πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποδείξει και έμπρακτα αυτό που όλοι εμείς πιστεύουμε; Οτι η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με αυτή την στρεβλή, διεστραμμένη ιδεοληψία ορισμένων δολοφόνων;

Παράλληλα, προανήγγειλε πως οι συγγενείς των θυμάτων της 17Ν θα αναλάβουν πρωτοβουλία για το ζήτημα.

«Αλλά το θέμα μας ξεπερνάει. Οι δικοί μας άνθρωποι δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Το θέμα είναι ότι κανείς από εμάς δεν θέλει να δει άλλα θύματα, άλλες δολοφονίες», υπογράμμισε.