current views are: 1

6 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:14

Στα «κάγκελα» η Αριστερή Πλατφόρμα για ΔΝΤ και Financial Times

Έντονα επικριτικά είναι τα σχόλια σε άρθρα του Iskra.gr τόσο για τη συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ όσο και για το άρθρο των Financial Times.

Δημοσίευση 11:14’
αρθρο-newpost

Έντονα επικριτικά είναι τα σχόλια σε άρθρα του Iskra.gr τόσο για τη συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ όσο και για το άρθρο των Financial Times.

Έντονα επικριτικά είναι τα σχόλια σε άρθρα του Iskra.gr τόσο για τη συνάντηση ΒαρουφάκηΛαγκάρντ όσο και για το άρθρο των Financial Times.

Όπως αναφέρει άθρο λοιπόν με τίτλο: «Χωρίς τέλος οι εκβιασμοί! ΔΝΤ: Περικοπή συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ ή χρηματοδοτική ασφυξία». 

«Πηγές των δανειστών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ημερησίου τύπου, κατέστησαν σαφές ότι πρέπει να τηρηθούν οι όροι του καταστατικού του ΔΝΤ ώστε να υπάρξει αποδέσμευση των δόσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, στελέχη του ΔΝΤ τόνιζαν ότι δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης της στάσης του Ταμείου, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους δεν θεωρείται «άκαμπτη». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Ελλάδα περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ», αναφέρει το iskra και προσθέτει: «Πρόκειται για σαφή απειλή του ΔΝΤ στο πλαίσιο «στήριξης» της Ελλάδας και εξεύρεσης κάποιας λύσης στο Euro Working Group.
Bέβαια, οι δηλώσεις αυτές δεν πρέπει να ξενίζουν, καθώς το ΔΝΤ και στο παρελθόν έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρεί την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα, η οποία δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση (!) από οποιαδήποτε φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη».

Παρακάτω αναφέρει πως «χαρακτηριστικές είχαν υπάρξει οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ το Μάιο του 2012 ότι :«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα».
Είναι , πλέον, κάτι παραπάνω από σαφές ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να άρει ή έστω να χαλαρώσει τους όρους κηδεμονίας που επιβάλλει στον ελληνικό λαό και τη χώρα».

Τέλος το iskra παραθέτει το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο αναφέρεται στους σχεδιασμούς των ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερή Πλατφόρμα,  σχολιάζοντας πως «οι ευρωπαίοι βυσσοδομούν για αλλαγή συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ». 


σχετικα αρθρα