Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανήμερα της κήρυξης του πολέμου της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας το 1941. Στην εκδήλωση παρέστησαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου, και τα μέλη της επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές και του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την αναβάθμιση 5 αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού ο Πάνος Καμμένος υπενθύμισε ότι η σχετική απόφαση είχε περάσει από δύο ΚΥΣΕΑ και σχολίασε: 

Εμείς υπογράφουμε διακρατικές συμφωνίες με βάση τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων και όχι εκπροσώπων. Ένας ακόμη λόγος για τη συγκεκριμένη απόφαση για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ήταν το γεγονός, ότι με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα αναλάβει εκ νέου την αποστολή που είχε από το ΝΑΤΟ για την επιτήρηση περιοχών ενδιαφέροντος του, αποστολή που ανατέθηκε με εντολή της Συμμαχίας στην Τουρκία, λόγω της απόσυρσής τους. Ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στους μισθούς και συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε πως «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία που αφορούν στη διαδικασία επαναφοράς των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα ισχύοντα του Ιουλίου του 2012, κάτι το οποίο αποτελούσε υποχρέωση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος το ποσό έχει βρεθεί από τα κονδύλια και τους κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων, και αφορά μισθούς και συντάξεις και όχι τα αναδρομικά. Μάλιστα επισήμανε ότι από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να γίνει η διαδικασία ακόμη και αύριο. Παρατήρησε δε ότι το σχετικό ποσό δεν επηρεάζει την οροφή του προϋπολογισμού του υπουργείου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση στη διαβίβαση των στοιχείων στο υπουργείο Οικονομικών έγινε διότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβίβασε τα σχετικά στοιχεία στα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, προκειμένου να δώσουν και τα δικά τους στοιχεία. Τα στοιχεία του υπουργείου διαβιβάσθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή. Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας να βρουν και αυτά τα αντίστοιχα κονδύλια για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.