current views are: 1

6 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:15

Δυσφορία Μαξίμου για τα σενάρια προώρων εκλογών

Δεν υπάρχει θέμα εκλογών για την κυβέρνηση. Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες κι επιπλέον δεν κρύβει την δυσφορία του για όσα στελέχη διακινούν ανάλογες πληροφορίες. 

Δημοσίευση 15:15’
αρθρο-newpost

Δεν υπάρχει θέμα εκλογών για την κυβέρνηση. Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες κι επιπλέον δεν κρύβει την δυσφορία του για όσα στελέχη διακινούν ανάλογες πληροφορίες. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν υπάρχει θέμα εκλογών για την κυβέρνηση. Το Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες κι επιπλέον δεν κρύβει την δυσφορία του για όσα στελέχη διακινούν ανάλογες πληροφορίες. Η καμπάνα δεν χτυπάει μόνο για τον Κώστα Χρυσόγονο αλλά και για όλους εκείνους κυρίως από την μειοψηφία προτιμούν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές από το να κλείσει μία συμφωνία με την οποία θα διαφωνούν και θα ζοριστούν να την ψηφίσουν στην Βουλή.

Η κυβέρνηση κλείνει τα σενάρια περί εκλογών και επιθυμεί να καταδείξει στην ελληνική κοινωνία, ότι εκείνο που την ενδιαφέρει είναι η επίτευξη συμφωνίας στην διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες. «Επιθυμούμε έναν έντιμο συμβιβασμό» επαναλαμβάνουν κυβερνητικά στελέχη που περιμένουν με αγωνία τις συνεδριάσεις του Eurogroup για να διαπιστώσουν πού οδηγείται η κατάσταση.

Το Μαξίμου δεν είναι ούτε αισιόδοξο ούτε απαισιόδοξο για όσα συμβούν στην Μεγάλη Εβδομάδα. Έχει κατανοήσει ωστόσο ότι πρέπει να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις για να ωθήσει τα πράγματα σε μία θετική έκβαση. Εξ αυτού του λόγου προέκυψε και το ταξίδι του Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον για την συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ. Η κυβέρνηση επιδιώκει να κάμψει τις αντιστάσεις του ΔΝΤ τις οποίες σε μεγάλο βαθμό και θεωρεί ανεξήγητες και να βρει σημεία επαφής με το Ταμείο στις αντιρρήσεις του οποίου προσκρούει αυτήν την στιγμή το κλείδωμα της συμφωνίας.

Επομένως εάν το ΔΝΤ δεν ανάψει το πράσινο φως ό,τι κι αν αποφασίσει το Euro Working Group θα είναι υπό την αίρεσή του ή αλλιώς θα σχετίζεται με τις ορέξεις του Διεθνούς Οργανισμού. Ενδιαφέρον αποκτούν και οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με την σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Άτκινσον, και τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ δεδομένου ότι έπεται και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις αντιδράσεις που προκαλεί η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ρωσία θεωρώντας αυτονόητη την αναζήτηση συμμάχων τόσο εντός ευρωζώνης όσο και εκτός αυτής.


σχετικα αρθρα