«Κανείς δεν απαγορεύει στην κυβέρνηση να κυβερνήσει, παρά μόνο οι εσωτερικές τους αντιφάσεις, η αδυναμία τους να φτιάξουν έναν οδικό χάρτη και προφανώς η μεγάλη απόσταση στις προεκλογικές τους εξαγγελίες» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Σε συνέντευξή της στον ρ/σ του Alpha, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει τάξει τα πάντα στους πάντες, καθώς και για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

«Όταν είσαι ένας χώρος πολιτικός που έχει τάξει τα πάντα στους πάντες, όταν δημιουργείς μια επιτροπή για χρέος και δεν κάνεις τον κόπο να καλέσεις τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αλλά καλείς τον εκπρόσωπο του Ισημερινού, τα ζητήματα είναι εδώ και οι πολίτες καλούνται για να τα κρίνουν» ανέφερε η κ. Σπυράκη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την παρουσία του Προέδρο της Δημοκρατίας, «σε μια εκδήλωση η οποία θα έπρεπε να είναι υπερκομματική, και η οποία κόστισε 16.000 ευρώ» είπε:

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν μπορώ να αντικρούσω τον προβληματισμό σας. Και να μείνω σε αυτό. Βεβαίως είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια σοβαρή συγκατοίκηση και ήταν πολύ θετικό ότι έγινε μια επιλογή σε ένα πρόσωπο της κεντροδεξιάς, την οποία υποστηρίξαμε και χειροκροτήσαμε. Όμως οι επιλογές είναι στοιχεία που βαρύνουν τα πρόσωπα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη της χώρας. Και επαναλαμβάνω ότι ο προβληματισμός σας δεν είναι αβάσιμος.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί στροφή»

Αναφερόμενη στη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ και τις δηλώσεις του που επακολούθησαν, είπε ότι «είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μία στροφή. Αποκλείει πολλές από τις δηλώσεις άλλων μελών της κυβέρνησης, όπως ο κ. Βούτσης, οι οποίοι έλεγαν ότι πρώτα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και αν περισσέψουν χρήματα θα δοθούν για το χρέος». 

Η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι έχουν φύγει τα λεφτά από την Ελλάδα για να πληρωθεί το ΔΝΤ και άρα η Ελλάδα δεν υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί αφερέγγυα στους πιστωτές της. «Και πρέπει να χαιρετίσουμε αυτή τη στροφή της κυβέρνησης στο ρεαλισμό.
Πρέπει να μας απαντήσουν τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Το κυβερνητικό σχήμα που βγήκε με ξεκάθαρη εντολή στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να μας πουν τι θα γίνει για να σταθεροποιηθεί η  κατάσταση. Διαφορετικά η αγορά θα παραμένει παγωμένη, η κοινωνία θα παραμένει παγωμένη και τα λεφτά θα παραμένουν στα σεντούκια» σημείωσε.

Τέλος για τον έλληνα υπουργό Οικονομικών είπε:

Ο κ. Βαρουφάκης κατανοεί στο θέμα της διαπραγμάτευσης το ΔΝΤ είναι μια σκληρή παράμετρος και δεν είναι άσχετο το ότι κάνει δηλώσεις έξω από το  ΔΝΤ, όπως άσχετο δεν είναι ότι από τις πρώτες ενέργειες αυτής της κυβέρνησης είναι να στείλει στην άλλη πλευρά του ατλαντικού 500 εκατομμύρια για να αναπαλαιώσει –ας μου επιτραπεί ο όρος- έναν στόλο αεροσκαφών που σε άλλες εποχές θα μπορούσε και να αντικατασταθεί.