Θολό είναι το τοπίο γύρω από το περιεχόμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δημοσίευμά του, υποστηρίζει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ έριξε στο τραπέζι την περικοπή συντάξεων, καθώς και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Λίγο αργότερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η κ. λαγκάρτν δεν ζήτησε τα παραπάνω μέτρα στη συνάντηση που είχε με τον κ. Βαρουφάκη. 

Ωστόσο, τα πράγματα περιέπλεξε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Real fm, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια «πλούσια» νησιά, στο πνεύμα τν δηλώσεων που έχουν κάνει τόσο η Νάντiα Βαλαβάνη όσο και ο Δημήτρης Μάρδας. «Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί. Η συζήτηση είναι ανοικτή- αυτό που έχει πει, δηλαδή κι η κ. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group».

Στο ερώτημα αν τέθηκαν τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε:

Δεν ήταν μόνο αυτά τα δύο θέματα- συζητήθηκε συνολικά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group, στους θεσμούς, ένας εκ των οποίων είναι το ΔΝΤ και έγινε συζήτηση διεξοδική σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς συζητήθηκαν και αυτά τα θέματα και η ελληνική πλευρά και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση