current views are: 1

6 Απριλίου 2015
Δημοσίευση20:08

Σαμαράς: Η κυβέρνηση κατασκευάζει εχθρούς

«Η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση. Δεν ήρθε εδώ για να αναζητήσει την αλήθεια. Εχθρούς κατασκευάζει».

Δημοσίευση 20:08’
αρθρο-newpost

«Η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση. Δεν ήρθε εδώ για να αναζητήσει την αλήθεια. Εχθρούς κατασκευάζει».

«Η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση. Δεν ήρθε εδώ για να αναζητήσει την αλήθεια. Εχθρούς κατασκευάζει».

Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Γιάννη Βαρουφάκη στην έδρα του ΔΝΤ «για να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις της και θα συνεχίσει την συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια».

«Ο λαός σας ψήφισε για να μείνετε στο ευρώ, όχι για να συγκρουστείτε με τους εταίρους», τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Ενώ το σπίτι μας καίγεται εσείς τραγουδάτε κ. Τσίπρα. Να κάνουμε ανακριτική επιτροπή για το ποιος ρίχνει τη χώρα στα βράχια.  Είναι δημοκρατικό να καταδικάζουν δικοί σας ό,τι δεν τους αρέσει ως φασιστικό; Επιμένετε να μας καταγγέλετε γιατί όλο και περισσότερο εσείς χρεοκοπείτε», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί διχαστικά στη χειρότερη στιγμή, την ώρα που δεν υπάρχει ρευστότητα, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των περιφερειών και την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν πιστωτικό γεγονός.

Η διερεύνηση πρέπει να αφορά την περίοδο από το 1981 και να επεκταθεί και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα είτε σε νέο Μνημόνιο είτε σε μοιραίο ατύχημα. Προειδοποίησε επίσης ότι κατηγορητήριο θα υπάρξει αλλά για όσους παίζουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Εχετε illusion ή delusion; Γιατί μπλοκάρατε τη συνταγματική αναθεώρηση που θα άλλαζε το νόμο περί ευθύνης υπουργών;» είπε ο κ. Σαμαράς, λαμβάνοντας το λόγο μετά τον κ. Τσίπρα και τον κατηγόρησε για λαϊκισμό.

Σας έχει υποκαταστήσει στα καθήκοντά σας η κυρία Κωνσταντοπούλου; διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά:

Την ώρα που η οικονομία έχει «στεγνώσει» από ρευστότητα, την ώρα που το δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών, την ώρα που οι κρίσιμες ημερομηνίες περνάνε η μία μετά την άλλη, χωρίς εκταμίευση και έχουμε όλοι μπει σε ένα εβδομαδιαίο άγχος, την ώρα που οι προμηθευτές του δημοσίου δεν πληρώνονται, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των Περιφερειών κι ενώ κάθε μέρα έχουμε καταλήψεις παντού από κουκουλοφόρους, μέχρι και μέσα στη Βουλή έφτασαν οι αναρχικοί, και η μεν κυβέρνηση τους αποδοκίμαζε, ενώ, η Πρόεδρος της Βουλής τους «δικαιολογούσε», την ώρα που ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για την «Αριστερά του Τίποτε», ενώ άλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ τον κατακεραυνώνουν κι άλλοι από την κυβέρνηση σιωπηλά τον στηρίζουν.

Την ώρα αυτή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει σύγκρουση!

Και σηκώνεται και πάει ο υπουργός σας των Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, εσπευσμένως και πασχαλιάτικα, γιατί; Για να επιτύχει αναβολή στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ; Για να «μαλακώσει» τη στάση του ΔΝΤ στις Βρυξέλλες, όπως διαδίδατε εδώ; Όχι! Για να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα εξακολουθήσει να πληρώνει τις δόσεις της. Κι ότι θα συνεχίσουν οι συνεννοήσεις με τα κλιμάκια της Τρόικας. Που τα έχετε «διώξει» τόσες φορές, που έχετε χάσει τον έλεγχο. Ψέματα και πάλι ψέματα. Που στοιχίζουν πλέον πανάκριβα στον τόπο και που διαψεύδονται πια, σχεδόν αυθημερόν!

Θέλω, λοιπόν, να σας θυμίσω:  

Δεν σας ψήφισε ο Ελληνικός λαός για τίποτε απ’ όλα αυτά. Σας ψήφισε για να μείνετε στο ευρώ, αν μπορείτε με καλύτερους όρους. Όχι για να συγκρουστείτε με τους εταίρους ή για να προκαλέσετε «ατύχημα» στον τόπο.

Μέχρι πριν λίγο μας λέγατε ότι «κινδυνολογούμε».

Τώρα, όμως όλα αυτά κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου. Και όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες τα φοβούνται άμεσα…

Κι αντί εσείς να διασκεδάσετε αυτές τις ανησυχίες, αντί να αξιοποιήσετε την όποια βοήθειά μας, που την προηγούμενη φορά όταν μίλησα για το 1,9 δισ. του SMP’s και χλευάστηκα από την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, ψάχνετε για συγκρούσεις.

Μήπως «κινδυνολογούμε» και τώρα;

Δικά σας στελέχη προαναγγέλλουν «πιστωτικό γεγονός» σε λίγες μέρες! Πάρτε ένα απάνθισμα δηλώσεων υπουργών σας – Παρακαλώ για τα πρακτικά.

Δικά σας στελέχη μιλούν για «δίλημμα», αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ή τα δάνεια ή οι τόκοι…   

Και στελέχη της δικής σας κυβέρνησης καταγγέλλουν την «Αριστερά του Τίποτε»!

Αλήθεια, πώς φτάσαμε μέσα σε δυόμισι μήνες, από τους πανηγυρισμούς για το «Πρώτη φορά Αριστερά», στις καταγγελίες για την «Αριστερά του Τίποτε»;

Και πώς να μη γίνετε η «Αριστερά του Τίποτε» όταν δικός σας βουλευτής πήγε και προσέφερε – αν είναι δυνατόν – συμπαράσταση στο δολοφόνο του Παύλου Μπακογιάννη. Όταν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που υπάρχουν παντού στον κόσμο τις καταργείτε, τα είπαν άριστα οι συνάδελφοί μου στην Επιτροπή για αυτό το θέμα. Και όταν βέβαια, ακούμε κάποιες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέπεται η «κουκούλα» και απόψεις του Υπουργού σας ότι στις Σκουριές μπορεί να θρηνήσουμε θύματα, τότε κ. Πρωθυπουργέ, είναι φανερό ότι έχετε χάσει τον έλεγχο.

 Ζητάτε λοιπόν, αυτήν την κατασκευή «εχθρών» παντού.

Κάνετε, υποτίθεται «υπερήφανη διαπραγμάτευση».

Τόσο «υπερήφανη διαπραγμάτευση» κάνετε, που την περιβόητη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν την έχετε φέρει ακόμα για ψήφιση στη Βουλή…

Και πώς να μην φοβάστε την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα! Όταν επεκτείνατε την Δανειακή Σύμβαση που ρητά παραπέμπει στο Μνημόνιο. Και αφήνω το στοιχείο αυτό να δείτε τι λέει η παράγραφος 7 από το Προοίμιο της Συμφωνίας που υπογράψατε την επέκτασή της.

Όπως περιέχει και το Αγγλικό Δίκαιο, που καταγγέλλατε, περιέχει τη διαιτησία Λουξεμβούργου, που μας λέγατε ότι αποτελεί «πράξη προδοσίας». Πάρτε να δείτε τι ακριβώς έχει υπογραφεί.

Λέγατε ότι καταργήσατε και τις «αξιολογήσεις». Δυστυχώς για σας, ο υπουργός σας των Οικονομικών αναφέρει ρητά στην πρόσφατη λίστα που έστειλε προς το Eurogroup, την «τελευταία αξιολόγηση» της «τρέχουσας Συμφωνίας», του Μνημονίου. Ιδού τα πρακτικά που έστειλε ο κ. Βαρουφάκης.

Ξεκινήσατε την περιβόητη επιτροπή για τη «λογιστική διερεύνηση» του χρέους. Επιτροπή της αλήθειας. Και δεν καλέσατε ούτε τη Νέα Δημοκρατία ούτε άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης! Τι νοοτροπία μονοκομματικού κράτους είναι αυτή; Γιατί; Το ξέρετε ότι στις 20 Φεβρουαρίου υπογράψατε ότι θα σεβαστείτε στο ακέραιο τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας; Πάρτε να δείτε αυτό που έχετε ήδη υπογράψει. Άλλωστε το επιβεβαίωσε ο κ. Βαρουφάκης από την Ουάσιγκτον, σήμερα τα ξημερώματα


σχετικα αρθρα