Βενιζέλος: Πήγε να προσκυνήσει ο Βαρουφάκης στη Λαγκάρντ

Βενιζέλος: Πήγε να προσκυνήσει ο Βαρουφάκης στη Λαγκάρντ

«Πήγε να προσκυνήσει ο κ. Βαρουφάκης, εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας, για να κερδίσουμε άλλη μια εβδομάδα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στη συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι  η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στη ρήξη, για την οποία δεν έχει εντολή, και τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις. «Δεν μπορείτε να πάτε ούτε μπροστά ούτε πίσω» είπε και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών «εκλήθη σε απολογία από το ΔΝΤ». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

Ποτέ δεν εκδόθηκε τόσο ταπεινωτική ανακοίνωση της διευθύντριας του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της εις το διηνεκές. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του γιατί ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε μια συζήτηση κομματικής αντιπαράθεσης, όπως είπε.

«Οι Κάννες είναι εξαιρετικό θέμα συζήτησης για τον κ. Τσίπρα, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει ζήσει πρόωρα τις Κάννες του» τόνισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

Διολισθαίνουμε ως χώρα! Πάει το πρωτογενές πλεόνασμα, ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης, η ισχύς του τραπεζικού συστήματος. Η νέα κεφαλαιποίηση θα γίνει κατά το κυπριακό πρότυπο (κούρεμα καταθέσεων) όταν έρθει η ώρα.

Ναι, οι Ευρωπαίοι δεν θα μας αφήσουν να πάμε σε διεθνή στάση πληρωμών. Ναι, δεν θα πάμε σε Grexit, αλλά θα είμαστε οι παρίες εντός ευρώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο