Το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο θα ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και ο Βόλφγκανγκ Μινχάου.

Εκείνο το σημείο αναφέρει ο αρθρογράφος ως κομβικό, οπότε θα πρέπει να υποχωρήσουν είτε οι Έλληνες είτε οι δανειστές της ή και οι δύο ταυτόχρονα.

"Αν δεν υποχωρήσει κανείς, τότε υπάρχει αναπόφευκτα η απειλή ενός Grexit - μίας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ", τονίζει ο Μινχάου, προσθέτοντας ότι "θα ήταν καλό, αν όλοι μας προετοιμασθούμε πολιτικά και οικονομικά για το σενάριο αυτό. Εν προκειμένω δεν πρόκειται κυρίως για κινδύνους που διατρέχουν οι τράπεζες, αλλά για γεωπολιτικές και οικονομικές συνέπειες και ακόμη για την ανθρωπιστική ανάγκη, η οποία θα μπορούσε να επιδεινωθεί από μία έξοδο της Ελλάδας". 

Όπως γράφει η μόνη λύση που υπάρχει τώρα είναι η ίδια που έπρεπε να είχε επιλεγεί από την αρχή της κρίσης, δηλαδή ένα μεγάλο κούρεμα του χρέους. 

Το καλύτερο θα ήταν, συνεχίζει ο αρθρογράφος, να δημιουργηθεί ένα διπλό στάτους για την Ελλάδα. Τυπικά, η χώρα θα παρέμενε μέλος της Ευρωζώνης, αλλά θα μπορούσε να εκδώσει ένα παράλληλο νόμισμα. Όχι δραχμές, αλλά ελληνικά ευρώ, που θα διαπραγματεύονται μόνο στην Ελλάδα. Η χώρα θα επέβαλε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά θα ήταν απαλλαγμένη από το βάρος των χρεών και τους όρους των πιστωτών της. Θα αποφάσιζε μόνη της για την οικονομική πολιτική της, και θα βοηθούσαμε την Ελλάδα σε αυτή τη μεταβατική φάση