Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει τα γεγονότα της απευθείας ανάθεσης και τονίζει πως ο έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας στις 15 Μαρτίου έδωσαν εκατομμύρια για να επισκευάσουν στα επόμενα χρόνια πολεμικά αεροπλάνα.

Πρόκειται για 500 εκατ. ευρώ προς την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και μάλιστα ήδη έχει σταλεί προκαταβολή 47 εκατομμυρίων, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχουν εξοργιστεί, γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Προσπαθούν να αποφύγουν τη χρεοκοπία, αλλά όπως φαίνεται για εξοπλιστικά deal, λεφτά υπάρχουν... Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα κάνει μία αποκάλυψη-φωτιά: ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας στις 15 Μαρτίου έδωσαν εκατομμύρια για να επισκευάσουν στα επόμενα χρόνια πολεμικά αεροπλάνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για 500 εκατ. δολάρια προς την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και μάλιστα ήδη έχει σταλεί προκαταβολή 47 εκατομμυρίων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχουν εξοργιστεί».

Στο δημοσίευμα φιλοξενείται και απάντηση αξιωματούχου από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τον οποιο επικοινώνησε η Bild: «Θα πάρουμε πολλαπλάσια χρήματα από πρόστιμα σε γερμανικές επιχειρήσεις».

  

TAGS