Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης απαντώντας στο πoλυσέλιδο υπόμνημα Σημίτη για τη Siemens, έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό την κρίσιμη περίοδο αδειάζοντας τον στην κυριολεξία και κατηγορώντας τον ότι αρνήθηκε τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου για τις προμήθειες στο δημόσιο που ο ίδιος είχε προτείνει. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Καστανίδης ο κ. Σημίτης αρνήθηκε τους διεθνείς διαγωνισμούς για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ, προτιμώντας τις προγραμματισμένες συμβάσεις. Και κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας θα ήταν διαφορετικό το μέλλον του τόπου εάν είχαμε υιοθετήσει συγκεκριμένο καθεστώς στις δημόσιες προμήθειες. Δεν το πράξαμε και οι συνέπειες είναι οδυνηρές. Δεν έχω μιλήσει 15 χρόνια έως τώρα. Σήμερα αισθάνομαι βαριά την ευθύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά το τέλος της ομιλίας του κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τη συγκεκριμένη αλληλογραφία.

Πανδαιμόνιο επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής όταν η ΝΔ ζήτησε να διακοπέι η συνεδρίαση προκειμένου να μελετηθεί το νέο υλικό των επιστολών.

Παρέμβαση Καρατζαφέρη ο οποίος έστρεψε τα πυρά στη ΝΔ λέγοντας όταν εμείς σας ζητούσαμε να έρθει ο κ. Σημίτης στην Επιτροπή εσείς λέγατε όχι. Τώρα δικαιωνόμαστε.
TAGS