current views are: 1

7 Απριλίου 2015
Δημοσίευση08:23

Χαμόγελα στη Συγγρού μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική

Ικανοποίηση εκφράζουν οι βουλευτές και τα στελέχη της Συγγρού από την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν με την φράση για «ανακριτική επιτροπή».

Δημοσίευση 08:23’
αρθρο-newpost

Ικανοποίηση εκφράζουν οι βουλευτές και τα στελέχη της Συγγρού από την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν με την φράση για «ανακριτική επιτροπή».

Του Γιάννη Γιαννόπουλου

Ικανοποίηση εκφράζουν οι βουλευτές και τα στελέχη της Συγγρού από την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν με την φράση για «ανακριτική επιτροπή».

«Ο Τσίπρας νομίζει ότι ασκεί ακόμη αντιπολίτευση» ήταν το σχόλιο κορυφαίου γαλάζιου βουλευτή που δικαιολογεί απόλυτα τους υψηλούς τόνους που διατήρησε σε όλες τις παρεμβάσεις του ο κ Σαμαράς.Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία συζήτηση για τα μνημόνια και ότι η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής αποτελεί ένα ακόμη πυροτέχνημα σε μια προφανή προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την καίρια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό το σχέδιο αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης αποδόμησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ κινήθηκε αφενός στον τομέα της οικονομίας που κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανύπαρκτη διαπραγμάτευση, αλλά και στα θέματα ασφάλειας του πολίτη κάνοντας λόγο για μια ακόμη φορά για χώρα «ξέφραγο αμπέλι».

Και αυτά τα δύο πεδία θεωρούν στη ΝΔ ότι είναι προνομιακά για τον Αντώνη Σαμαρά αφού στην οικονομία ήταν επικεφαλής της διαπραγμάτευσης τα τελευταία δυόμισι χρόνια και γνωρίζει απόλυτα τους συνομιλητές αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της τρόικας. Στα θέματα ασφάλειας του πολίτη η ΝΔ είχε επενδύσει πολλά όσο ήταν κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι το αίσθημα ασφάλειας αγγίζει όλους τους ψηφοφόρους και κυρίως αυτούς που ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλούσε «νοικοκυραίους».

Θετικά αποτιμήθηκε και το γεγονός ότι η ΝΔ καταψήφισε μεν την πρόταση αλλά θα παρακολουθεί την εξέλιξη για να μην μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο. Επιπλέον ακόμη πιο θετικά σχολίασαν οι βουλευτές της ΝΔ το γεγονός ότι ο κ Σαμαράς έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό επετεύχθη με δύο τρόπους, ο πρώτος κατηγορώντας και χρίζοντας υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι η χώρα σύρθηκε σε εκλογές λίγο πριν ολοκληρωθεί η οριστική συμφωνία με τους εταίρους, και δεύτερον καθιστώντας τον υπεύθυνο για την δημοσιονομική εκτροπή των δυόμισι τελευταίων μηνών που ενδέχεται να οδηγήσει για πρώτη φορά ακόμη και σε πιστωτικό γεγονός.

Η συνεδρίαση στην Βουλή ήταν μόνο το πρώτο επεισόδιο καθώς από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα αφήσει καμία παρουσία του πρωθυπουργού στη βουλή χωρίς αντίλογο… Άρα έπεται συνέχεια…


σχετικα αρθρα