Σε παρέμβασή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, στη συζήτηση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούκος για την Επιτροπή: «Η παρατήρησή μου η πολιτική έχει να κάνει με το εξής: Ακούω πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άκουγα το πρωί τον κ. Παπαδημούλη που μας έλεγε τι ενδιαφέρον θα είχε να δούμε πώς επηρέασε η απογραφή Αλογοσκούφη την υπόθεση των δημοσίων οικονομικών. Η Κυβέρνηση κάνει ότι δεν το ακούει. Άκουσα τον κ. Φίλη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να μας λέει για τις επιπτώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το ακούει -ίσως μετά την ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Αγγελοπούλου έχουν παραγραφεί και αυτά».

Και προσθέτει: Η δεύτερη προϋπόθεση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι να κουβεντιάσουμε γι’ αυτά που είναι σε εξέλιξη, γιατί δηλαδή η χώρα δεν βγήκε από το μνημόνιο, γιατί υπήρξε η απόφαση του Eurogroup, που κάναμε δύο μήνες να την ερμηνεύσουμε, γιατί πήγαμε σε μία παράτυπη παράταση της Κυρίας Χρηματοδοτικής Σύμβασης για τέσσερις μήνες, την οποία η Κυβέρνηση δεν θέλει να φέρει στη Βουλή για να μην βάλει σε διλήμματα τους Βουλευτές της και τελικά τι θα υπογράψει τον Ιούνιο.

«Αν αυτές οι δύο προϋποθέσεις δεν εκπληρωθούν, δεν μπορούμε να λέμε ότι θα μας αποδώσει εύσημα αντικειμενικότητας ο ιστορικός του μέλλοντος. Έχουμε, επίσης επαναφορά των θεωριών συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου από όψιμους υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου, αυτούς δηλαδή που τον κατηγορούσαν ως Πινοσέτ. Τελευταία άκουσα και τη θεωρία της επαναφοράς του Καραμανλή μέσω της αθώωσής του από την Εξεταστική Επιτροπή, την οποία μας ανέλυσε εδώ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ότι τη δυναμική της Επιτροπής δεν θα μπορέσετε να την αποφύγετε, γιατί υπάρχουν τα πραγματικά γεγονότα που μιλάνε και η αλήθεια θα λάμψει και θα αποτυπωθεί. Είναι ιστορική ευθύνη όλων μας να αποτυπωθεί η αλήθεια ώστε να ξέρει ο ελληνικός λαός πώς έφτασε μέχρι εδώ η χώρα και πώς θα πάει από εδώ και πέρα, ποιοι πλήρωσαν το κόστος για να σταθεί όρθια και ποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες για ό,τι θα συμβεί από εδώ και πέρα».