Το σύστημα θέλει συναίνεση αλλά δεν είναι ικανοποιημένο από τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που καλούνται να την υλοποιήσουν, επεσήμανε στον Real Fm η Αλέκα Παπαρήγα. Σχολιάζοντας τα επεισόδια, η γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε ότι χρειάζονται μέτρα και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις προτάσεις της.

Επεσήμανε ότι έτσι όπως έχει πλέον διαμορφωθεί η κατάσταση, «φαινομενικά, η μόνη λύση είναι η καταστολή», συμπληρώνοντας ότι όλοι ζητάνε έξω από κάθε σπίτι να βρίσκεται η αστυνομία.

«Πρέπει να αποκλείσουμε τη βεντέτα ανάμεσα σε Ελληνες και ξένους», τόνισε και πρότεινε τη δημιουργία κοινών επιτροπών, οι οποίες θα περάσουν το πνεύμα της αλληλεγγύης.

«Αναμφισβήτητα χρειάζεται μεγαλύτερη επιτήρηση, μετά τις 10 το βράδυ, το πρωί που πάει ο άλλος στη δουλειά του, γιατί τα φαινόμενα πολλαπλασιάζοντα. Δεν μπορεί να περιφρουρεί το κέντρο της Αθήνας η Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί να πρέπει να τραγουδήσεις τον εθνικό ύμνο για να περάσεις από μία περιοχή. Χθες, σήμερα και αύριο, θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε και τις δικές μας προτάσεις. Το ζήτημα είναι πολιτικό, ωστόσο, όταν κινδυνεύουμε, χρειάζονται και άμεσα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της αύξησης των περιπολιών, οι οποίες αποθαρρύνουν τους κακοποιούς.

Αναφορικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας τις τελευταίες ημέρες, η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι στις τελευταίες κινητοποιήσεις δεν έγιναν τέτοια γεγονότα που να δικαιολογούν κάτι παραπάνω από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία κινήθηκε «σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά», τονίζοντας ότι η στάση της αστυνομίας, αποτελεί κυβερνητική γραμμή.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος επιθυμεί τη συναίνεση, γιατί τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι τόσο σκληρά και έτσι χρειάζεται να μην είναι ένα κόμμα να παίρνει την ευθύνη και όλοι οι άλλοι να αντιπολιτεύονται.

Απαντώντας για την πρόταση Σαμαρά, η γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο σύνθημα με το οποίο όπως είπε επέλεξε να παίξει ο πρόεδρος της ΝΔ, την «επανεκκίνηση της οικονομίας», εκτιμώντας ότι ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς είπε στους επιχειρηματίες «αποσύρετε την εμπιστοσύνη από το ΠΑΣΟΚ και δώστε τη σε εμένα»

Η ίδια τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αυτή τη στιγμή πρόταση ρεαλιστική - «δεν έχουμε, δεν υπάρχει, ούτε θέλουμε να έχουμε» σημείωσε και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να πούμε μία φιλολαϊκή πολιτική χωρίς να γίνουν ριζικές ανατροπές. Πρόταση διεξόδου έχουμε. Διαθέτουμε και πρόταση εξουσίας. Η δική μας πρόταση είναι φιλολαϊκή, είναι υπόθεση πάλης".