Άρχισε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επανασύσταση της ΕΡΤ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς τόνισε ότι η δημιουργία μιας αξιόπιστης, δημόσιας τηλεόρασης, είναι προς το συμφέρον των πάντων». 

Ο υπουργός Επικρατείας απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, σημειώνοντας ότι «τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος είναι πως, όποιες και αν είναι προθέσεις τής μιας ή της άλλης πλευράς, εάν το τηλεοπτικό προϊόν είναι προϊόν μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης τραυματίζεται εν τη γενέσει του. Και αυτό το απευθύνω και προς τους βουλευτές της ΝΔ και προς τους βουλευτές των άλλων παρατάξεων και της παράταξης, στην οποία και εγώ ανήκω. 

Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με όρους διεκπεραίωσης, αλλά έρχεται για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις και συνθέσεις, και «σε καμία περίπτωση με όρους μιας ιστορικής ρεβάνς». «Και νομίζω ότι η συμπεριφορά μας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους κάτι τέτοιο το αποδεικνύει» συμπλήρωσε. Στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση ενός εργασιακού δικαιώματος.

Ωστόσο, η έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή στιγματίστηκε από διαφωνίες και αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, για το χρονοδιάγραμμα συζήτησης του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Έτσι, αποφασίστηκε η επιτροπή να συνεδριάσει στις 15 Απριλίου, με την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.
 
«Θέλω να πάω εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη. Ποτέ Μεγάλη Εβδομάδα δεν συζητούσαμε νομοσχέδια στη Βουλή» είπε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ λόγους θρησκευτικούς και ιστορικούς επικαλέστηκε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση. 

Για «καταιγίδα νομοσχεδίων που δεν επιτρέπει να γίνει ψύχραιμη και σωστή επεξεργασία» μίλησε η εισηγήτρια της ΝΔ για την ΕΡΤ, Σοφία Βούλτεψη, καταγγέλλοντας την κυβέρνησης ότι «στήνει ένα πελατειακό σύστημα».

Η τοποθέτηση της κα Βούλτεψη προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού Αγλαΐας Κυρίτση, εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ. «Βάλατε εισηγήτρια μια βουλευτή που έχει προσωπικό συμφέρον!» είπε η κα Κυρίτση.