«Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει την αύξηση του ΦΠΑ.

«Αυτό για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα μείνουμε σταθεροί μέχρι το τέλος. Ακόμα κι αν το θέμα αυτό μπαίνει στο τραπέζι από τους θεσμούς, εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο», επεσήμανε.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σακελλαρίδης είπε  ότι η κυβέρνηση «έχει διασφαλίσει ότι θα είναι συνεπής ως προς τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στους δανειστές».

«Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να χαλαρώνει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», ανέφερε.

Σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

Η Ελλάδα δεν κοιτά αλλού πέρα από την Ευρώπη, αλλά θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα και με άλλες χώρες που θα βοηθήσουν και θα βοηθηθούν από την Ελλάδα. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα. Στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Μόσχα θα βρεθούν ζητήματα, όπως το εμπάργκο των Ρώσων στα προϊόντα της ΕΕ, ο τουρισμός, οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας κλπ.

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθαρίζει ότι «δεν μας αφορούν», καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει τη λαϊκή εντολή και «δεν ανοίγει σε καμία περίπτωση τέτοιο θέμα».

«Η κυβέρνηση είναι συμπαγής με συγκεκριμένη κατεύθυνση και προσανατολισμό. Όσοι εύχονται να υπάρξουν τέτοια σενάρια θα απογοητευθούν» προσθέτει.