Η διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση. Oι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και βδομάδες, δήλωσε ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν. 

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group θα γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Η επιτροπή ρωτήθηκε και για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία. Η εκπρόσωπος Αννίκα Μπράιντχαρντ ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει εικασίες, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το θέμα των ρωσικών εισαγωγών από την ΕΕ. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι στις 19 Μαρτίου ελήφθη από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ομόφωνα, σχετική απόφαση από την οποία, όπως τόνισε, καμία κυβέρνηση κράτους μέλους δεν έχει δηλώσει ότι παρεκκλίνει.

Ειδικά για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές φρούτων και γενικά αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντανιέλ Ροζάριο, υποστήριξε ότι η Επιτροπή αναμένει την ίση μεταχείριση όλων των κρατών μελών και πως οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εκφράζονται με ενιαία φωνή έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.