Διχάζουν την κυβέρνηση και δημιουργούν μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ τα δύο φλέγοντα θέματα των τελευταίων ημερών: οι Σκουριές και οι καταλήψεις.

Στο πρώτο πεδίο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλυψε τους αστυνομικούς χειρισμούς, λέγοντας «θα έχουμε νεκρούς εκεί πέρα», ενώ δέχτηκε κομματικά πυρά.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος μίλησε για αστυνομική αυθαιρεσία εναντίον των κατοίκων που αντιδρούν στις εργασίες των μεταλλίων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τη στάση της αστυνομίας.
 
Στο δεύτερο πεδίο, ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πώς θέλει να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις και ποια είναι τα όρια στη δράση της αστυνομίας.
 
Την ίδια ώρα, 28 βουλευτές κατέθεσαν πρόταση νόμου για κατάργηση του «ιδιώνυμου» της κουκούλας.
 
Η απόφαση, πάντως, για «μετακόμιση» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι αποτελεί πρόταση του ίδιου του Γιάννη Πανούση προς τον υπουργό Εσωτερικών, ερμηνεύεται ως αποτύπωμα της διαφωνίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού και του Νίκου Βούτση.
 
Αμέσως μετά την αλλαγή αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε ότι θα συνομιλούσε ακόμη και με τρομοκράτες, αν αυτό έλυνε τα προβλήματα της βίας.
 
Όλα αυτά, ενώ στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο «κάπνιζαν» τα αποκαΐδια των τελευταίων ταραχών.
 
Ο Γιάννης Πανούσης, υπογείως, κατηγορείται από κομματικά στελέχη για... εσκεμμένη αδράνεια, την ώρα που και οι κυβερνητικοί έχουν «μοιραστεί» στα δύο: σε εκείνους που επικροτούν τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και σε αυτούς που θέλουν, επιτέλους, να δώσει λύση στα δύο τρωτά σημεία της αρμοδιότητάς του.