Σε διαφορετική γραμμή από τη ΝΔ, αλλά και εν γένει την αντιπολίτευση, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας, για τη διακρατική σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ, για τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.  

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 984, επιβεβαίωσε ότι «είχε περάσει από το ΚΥΣΕΑ και αυτή ήταν και η απόφασή του ΚΥΣΕΑ...», που ενέκρινε τη σύμβαση ύψους 500 εκατ. δολαρίων, για την οποία επικρίθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Για εμένα θα ήταν εύκολο να αρχίσουμε τις αντιπολιτευτικές κορώνες. Πράγματι, αυτή ήταν η εισήγηση την οποία είχε κάνει το ΓΕΝ -και μάλιστα έντονα-, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικής προτεραιότητας. Πράγματι, αυτό επί των ημερών του προκατόχου μου, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου -εάν θυμάμαι καλά-, είχε περάσει από το ΚΥΣΕΑ και αυτή ήταν και η απόφασή του ΚΥΣΕΑ» εξήγησε ο κ. Δένδιας.

Παραλληλα, σημείωσε ότι οι αρμόδιοι για τα οπλικά συστήματα του είχαν εισηγηθεί ότι αυτή είναι η «επιβαλλόμενη λύση»:

Δεν είμαι φωτεινός παντογνώστης, για να μπορώ να γνωρίζω σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα τι είναι συμφέρον και τι μη συμφέρον. Υπάρχουν αρμόδιοι γι' αυτό. Εγώ ξέρω ότι επί των ημερών μου, οι αρμόδιοι να κρίνουν, μου είχαν εισηγηθεί ότι αυτή είναι η επιβαλλόμενη λύση για την εθνική ασφάλεια. Προφανώς -λέω προφανώς, γιατί έτσι φαίνεται-, αυτό συνέβη και επί των ημερών του διαδόχου μου, του κ. Καμμένου. Από εκεί και πέρα, έχει τους φακέλους, γνωρίζει τα θέματα και νομίζω επαρκώς ότι μπορεί να απαντήσει.