Στην επανέναρξη της διαπραγμάτευσης προχώρησαν τα τεχνικά κλιμάκια της Αθήνας, μετά την ολιγοήμερη διακοπή λόγω του Πάσχα των Καθολικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες έχουν σημειώσει πρόδο, ωστόσο θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να βρεθεί το μείγμα των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην τελική συμφωνία. 

Οι συσκέψεις πραγματοποιούνται  εκ νέου από σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών. Στο επίκεντρο είναι ζητήματα δημοσιονομικού χαρακτήρα, φορολογικά μέτρα και το χρηματοδοτικό κενό.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το Euro Working Group στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στο Brussels Group, Νίκου Θεοχαράκη

Η διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, «η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση». Oι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και βδομάδες, δήλωσε ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν. 

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group θα γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.