Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στους Times.
 
«Οι συνεχείς επιδεικτικές δηλώσεις του κ. Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου και πολιτικού καθοδηγητή του κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στη Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα στήριξης, είναι πλέον όχι μόνο ανεύθυνες, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας:

Οι  διεθνείς οργανισμοί, οι ξένες κυβερνήσεις και τα διεθνή ΜΜΕ  καταγράφουν ότι αυτά τα δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας που θεωρεί ότι ασκεί πίεση για τη διαπραγμάτευση γύρω από το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, όταν την εμφανίζει ως εν δυνάμει κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. 

Το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται: «Αντιλαμβάνονται άραγε οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος πόσα τέτοια "επιχειρήματα" μπορούν να προβάλουν απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ γειτονικές μας χώρες που βρίσκονται σε απευθείας γεωγραφική επαφή με εστίες κρίσεων και πολέμων; Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει η χώρα  τον εθνικό λαϊκισμό και τη φτηνή δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»;