Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στους βρετανικούς Times περί τζιχαντιστών και «bullying της Ε.Ε.».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας.  Όταν οι τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή».

«O κ. Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με τζιχαντιστές» ανέφερε σε αιχμηρή ανακοίνωσή του το «Ποτάμι». «Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Και καλά έκανε. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση. Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους της Βουλής προς τους δημοσιογράφους "μην ασχολείσθε με τον Καμμένο" δεν αρκούν για να καθησυχάσουν και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην οποία απηύθυνε ο κ. Καμμένος την απειλή του» σημειώνει η ανακοίνωση. 

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ανεύθυνες και επικίνδυνες δηλώσεις. «Οι συνεχείς επιδεικτικές δηλώσεις του κ. Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου και πολιτικού καθοδηγητή του κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στη Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα στήριξης, είναι πλέον όχι μόνο ανεύθυνες, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.