Νέο σποτ για την Επιτροπή για το χρέος δημοσίευσε η Βουλή, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να πρωταγωνιστεί.

Το βίντεο ανέβηκε στον λογαριασμό της Bουλής στο Youtube, λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου της προέδρου της Βουλής για το ζήτημα.

Αντιδράσεις για το πρώτο σποτ

Σημειώνεται ότι το πρώτο σποτ, προκάλεσε «κύμα» αντιδράσεων. 

Η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει την Πρόεδρο της Βουλής στη θέση της και παράλληλα κάνει λόγο για άθλια κομματική διαφήμιση της πρόεδρου της Βουλής, που, όπως σημειώνει, προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα. «Η Bουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός μονοκομματικού κράτους, ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ήδη μετατρέψει τη Βουλή σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας και το τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε προσωπικό προπαγανδιστικό μηχανισμό» τόνισε το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. «Τώρα άρχισε και παραγωγές διαφημιστικών ταινιών με τα χρήματα και τη σφραγίδα της Βουλής. Ωραία αριστερή αντίληψη δημοκρατίας. Ας προχωρήσουν σε οικονομίες κλίμακας. Η κα Κωνσταντοπούλου μπορεί να αναλάβει και τη διοίκηση της νέας κομματικής ΕΡΤ» πρόσθεσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Το «Ποτάμι» επιτέθηκε στην κυρία Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για «Πρόεδρο της Βουλής σε ρόλο τρεϊλερατζή» και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει να «κατέβει» το βίντεο. «Κάθε μέρα και μία δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο της χόμπι, από ό,τι φαίνεται, είναι η κατασκευή διαφημιστικών τρέιλερ με τις απόψεις της» τονίζεται χαρακτηριστικά. «Σε ένα από αυτά ακούγεται το τραγούδι του Τζον Λένον "Just gimme some truth" και καλείται (!) ο κόσμος να "ελέγξει" και στη συνέχεια να διαγράψει το δημόσιο χρέος! Κανένα πρόβλημα, η Ελλάδα έχει χώρο και για τους γραφικούς. Μόνο που αυτό το κακότεχνο βίντεο εμφανίζεται με τη σφραγίδα της Βουλής των Ελλήνων». Και συνέχισε το «Ποτάμι»: «Μπορεί τα κόμματα να μην έχουν ενημερωθεί, μπορεί τα μέλη του προεδρείου της Βουλής να το αγνοούν, το βίντεο όμως προβάλλεται, ήδη, στο κανάλι της Βουλής στο ίντερνετ. Η κατάσταση νομίζουμε ότι γίνεται επικίνδυνη. Η χώρα έχει νόμιμη κυβέρνηση και η οποία θα πρέπει να απαιτήσει από την πρόεδρο της Βουλής να κατεβάσει το τρέιλερ και να της συστήσει- φιλικά έστω-να μη φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν».