current views are: 2

8 Απριλίου 2015
Δημοσίευση04:13

Ο Σαμαράς δεν αποκλείει το ατύχημα και προβλέπει πολιτικό… καύσωνα

Στη Συγγρού, τα στελέχη της ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παρά την πολυγλωσσία του» συνεχίζει να συγκεντρώνει τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Δημοσίευση 04:13’
αρθρο-newpost

Στη Συγγρού, τα στελέχη της ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παρά την πολυγλωσσία του» συνεχίζει να συγκεντρώνει τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Στη Συγγρού, τα στελέχη της ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παρά την πολυγλωσσία του» συνεχίζει να συγκεντρώνει τη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών. Κυρίως γιατί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους- δανειστές αποτιμάται ως θετική. Ταυτοχρόνως βλέπουν ότι τα ποσοστά στήριξης μειώνονται και εκτιμούν πως η δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης είναι πλέον πολύ κοντά.

Η εικόνα που παρουσίασε η ΝΔ στη Βουλή, στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, έκανε τα στελέχη της ΝΔ να χαμογελούν. Τόσο για την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά, όσο και για πολλούς από τους βουλευτές του κόμματος. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η ΝΔ αρχίζει να βρίσκει τον αντιπολιτευτικό βηματισμό της, μετά από μια περίοδο αναζήτησης και εσωστρέφειας που προκλήθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου.

Ως ιδιαιτέρως θετικό κρίνεται το γεγονός ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν ρωγμές σπεκουλάροντας για τη σχέση του Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή. Η υπογραφή του πρώην προέδρου της ΝΔ κάτω από την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από το 1981 μέχρι σήμερα, αποτελεί- σύμφωνα με τους επιτελείς της Συγγρού– αποστομωτική απάντηση σε όσους προσπάθησαν να υπαινιχθούν «δήθεν άδειασμα του Κ. Καραμανλή.

Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με συνομιλητές του, πιστεύει ότι η μέρα που η κοινή γνώμη θα μεταστραφεί δεν απέχει πολύ καθώς θα αντιληφθεί την επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτοχρόνως απεύχεται η πολιτική αυτή να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και δηλώνει σε όλους τους τόνους πως θα επιμείνει να αγωνίζεται για το καλό της Ελλάδας. Τούτο φυσικά δεν σημαίνει ότι θα υποσταλεί η σημαία της σκληρής αντιπολίτευσης, μιας και αποτελεί πεποίθηση ότι η κυβέρνηση «φαλτσάρει» σε πληθώρα θεμάτων και όχι μόνο στο μείζον ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους- δανειστές.

Ο Σαμαράς περιμένει ότι θα έχουμε ένα (πολιτικά) θερμό καλοκαίρι, καθώς πιστεύει ότι τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να υπογράψει νέο μνημόνιο, γεγονός που θα την οδηγήσει σε εσωκομματική περιδίνηση και- πιθανότατα- σε καταστάσεις που δύσκολα θα μπορέσει να ελέγξει. Και αυτό, αν ως τότε δεν υπάρξει κάποιο… ατύχημα.


σχετικα αρθρα